U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine, u 12 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije povodom nastavka programa “Pripovjedač/ica priča za laku noć ” poznatijeg pod nazivom “Tete i barbe pričalice”.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Maja Opašić, voditeljica programa, Udruga „Portić“,
  • Vedrana Fržop, viša savjetnica za zdravstvo, Primorsko-goranska županija,
  • Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Grad Rijeka,
  • Niko Cvjetković, ravnatelj, Gradska knjižnica Rijeka.

Udruga za promicanje doborbiti djece „Portić“ organizira pripremni seminar za volontere u programu “Pripovjedač/ica priča za laku noć” koji će se održati 9., 10. i 11. listopada 2018. godine od 17 do 20 sati. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti slanjem prijavnice dostupne na www.udruga-portic.hr.

Devetu godinu zaredom program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se u Dječjoj bolnici Kantrida. Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organiziranim volontiranjem doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece.

Educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici o čemu svjedoče izrazito pozitivne reakcije djece, roditelja i medicinskoga osoblja. Program okuplja više od stotinu volontera godišnje koji pripovjedanjem priča djeci u bolnici dočaravaju rutinu pričanja priča prije spavanja, unose novosti u standardne bolničke aktivnosti te pružaju podršku roditeljima i daju im priliku za odmor i opuštanje.

Program se proširio i na druge gradove, Udruga „Smiješak za sve“ provodi ga u Zagrebu,  u Splitu Udruga „Most“, u Čakovcu u suradnji s Udrugom „Murid“ te Puli u suradnji s Udrugom „Suncokret“.

Program se provodi zahvaljujući financijskoj podršci: Ministarstva zdravstva RH, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, UNIQA osiguranja, JGL-a, ERSTE banke, HEP-a, DUNIG d.o.o. Provedbu Programa u Rijeci podupiru: Ministarstvo zdravstva RH, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen