U srijedu, 4. listopada 2017.  godine, u 11 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije povodom nastavka programa “Pripovjedač/ica priča za laku noć” poznatiji pod nazivom “Tete i barbe pričalice”.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Đulija Malatestinić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije,
  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke,
  • Sandro Dessardo, predstojnik Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka,
  • Tamara Milovanović, Udruga Portić,
  • Verena Tibljaš, Gradska knjižnica Rijeka.

Devetu godinu zaredom projekt „Pripovjedač/ica priča djeci za laku noć“ provodi se u Dječjoj bolnici Kantrida.

Ovim projektom Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organiziranim volontiranjem doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece i to tako da educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici o čemu svjedoče izrazito pozitivne reakcije djece, roditelja i medicinskoga osoblja.

Seminar za nove volontere bit će u Rijeci održan 10., 11. i 12. listopada 2017., a prijavnicu zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama Udruge „Portić“ i poslati na portic@udruga-portic.hr.

Projekt se proširio i na druge gradove, od 2013. provodi se u Zagrebu, od ove godine djeluje i u Splitu, a upravo je u tijeku priprema za početak provođenja u Puli i Čakovcu. Inicijativu podržava Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet. Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine projekt prepoznat i podržan od strane Ministarstva zdravstva.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content