Dječji festival Tobogan Europske prijestolnice kulture u suradnji s Tower Centrom Rijeka dovodi putujući Tower Cirkus Toboganius  – vesele zabavljače koji šarenim vozilom posjećuju gradske kvartove: Pećine, Kozalu, Drenovu, Zamet, Krnjevo, Krimeju, Škurinjsku Dragu i centar grada.

Dječji festival Tobogan Europske prijestolnice kulture u suradnji s Tower Centrom Rijeka donosi novi program uličnih zabavljača – putujući Tower Cirkus Toboganius. Radi se o pet dana cirkuske zabave i akrobacija.
U ponedjeljak, 20. srpnja putujući Tower Cirkus Toboganius u 19 sati dolazi na Kozalu, na dječje igralište u blizini Mjesnog odbora tj. prekoputa Brodokomerca, dovodi Tower Cirkus Toboganius, program uličnih zabavljača. Istoga dana, ali od 20.30 sati Tower Cirkus Toboganius gostuje i na Drenovi, na dječjem igralištu Goran, u blizini Doma zdravlja.

Cirkuske točke izvode: Marko Klaun i Otto il Bassotto, gospodar balona iz Italije.

Putujući Tower Cirkus Toboganius nastavlja svoje nastupe u utorak na Zametu i Krnjevu, u srijedu na Krimeji i u Škurinjskoj Dragi te u četvrtak na Molo longu.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Detaljni raspored putujućeg Tower Cirkusa Toboganiusa:

20.7.2020., ponedjeljak 

  • od 19:00 do 20:00, Kozala, Dječje igralište u blizini MO, preko puta Brodokomerca
  • od 20:30 do 21:30, Drenova, Dječje igralište Goran, u blizini Doma zdravlja Drenova

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

21.7.2020., utorak

  • od 19:00 do 20:00, Zamet, Trg riječkih olimpijaca (plato ispred Dvorane Zamet)
  • od 20:30 do 21:30, Krnjevo, Dječje igralište između Kršinićeve ulice i Venuccijevih stuba

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

22.7.2020., srijeda

  • od 19:00 do 20:00, Krimeja, Dječje igralište preko puta Orijentovog igrališta (križanje Mihanovićeve, Kumičićeve i Radničke ulice)
  • od 20:30 do 21:30, Škurinjska draga, Jelićeva ulica, parkiralište ispred zgrade broj 3

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

23.7.2020., četvrtak

  • 19:15 – 21:30 Zatvaranje Tobogana, Molo longo

Nastupaju: Marko the Clown, Klaunesa Verna Đumbus, Otto il Bassoto

O izvođačima Tower Cirkusa Toboganiusa

Klaunesa Verna Đumbus (Nives Soldičić) – cirkuska umjetnica iz Rijeke. Pleše na svili, izvodi akrobacije te uveseljava i male i velike gledatelje. Od 2013. S udrugom Crveni nosovi nasmijava male bolesnike te se redovito educira u međunarodnoj školi humora u Beču. Na Toboganu će pokazati sve najbolje što je tamo naučila.

Otto il Bassotto, Italija – Otto dolazi iz malog grada na jugu Italije, poznatog kao zemlja balona. Zato i ne čudi da je baš ovaj čovjek gumeni balon pretvorio u totalni show program s kojim je proputovao cijeli svijet i osvojio puno nagrada! On je pravi gospodar balona, s gumenim licem i mozgom koji poskakuje, publici predstavlja nevjerojatne komične trikove s balonom, prelazeći granice mogućnosti u čistu maštu.

Emilio The Balancer Alcantara, Venezuela – cirkuski umjetnik i ulični izvođač specijaliziran za disciplinu Rola Bola. Svoje točke balansiranja, žongliranja i komedije izvodio je diljem svijeta. Svoje je vještine usavršavao s Guillermom Rodriguezom, iz cirkusa Circuba u Havani na Kubi, te na međunarodnim cirkuskim konvencijama i radionicama.

Marko the Clown, Kastav  – Marko je klaun s puno kilometara u nogama i rukama. Hoda na štulama, vozi monocikl, vrti vatru i poi… U stvari, nema s čime taj ne može žonglirati! Za tobogan je pripremio posebno interaktivan i zabavan show koji će publika dugo pamtiti.

Lena Stojiljković
Odnosi s medijima, Rijeka 2020