Povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, održana je tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Na Trgu Republike Hrvatske građanima su dijeljene frigane ribe, a na Korzu je dijeljen bakalara na gulaš te prigodne blagdanske slastice.

U 10.30 sati, građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnici gradskih Odjela Ivan Šarar i Mladen Vukelić, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa  sa suradnicima.

Bakalar na gulaš od ranih jutarnjih sati pripremali su vrijedni kuhari Studentskog centra Rijeka, a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružilo je MP Stina d.o.o.

Na Gastrofešti će biti podjeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 porcija slatkih zalogaja.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao,  Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o.  Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, podijeljeno je ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Skip to content