U skladu s dugogodišnjim običajem gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uoči Uskrsa susreo se sa čelnim ljudima Katoličke crkve u Rijeci.

Zbog epidemiološke situacije Grad Rijeku je na tradicionalnom uskršnjem razmjenjivanju najboljih želja uoči Uskrsa predstavljao samo gradonačelnik.

U sjedištu Riječke nadbiskupije gradonačelnik se najprije susrelo s riječkim nadbiskupom msgr. dr. Ivanom Devčićem i generalnim vikarom mons.mr. Emilom Svažićem. Bila je to prilika da gradonačelnik nadbiskupu Devčiću čestita na dobivanju nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje zaslužnim građanima dodjeljuje Grad Rijeka. Gradsko vijeće je na svojoj sjednici održanoj ovog tjedna nadbiskupu Devčiću dodijelilo je nagradu za otvoreni dijalog s društvom, prosvjetom i znanošću, pastoralom, socijalom i ekumenizmom, kojim je zadužio Rijeku trajnim darom.

Odavanje počasti znamenitim franjevcima na groblju Trsat

Odavanje počasti znamenitim franjevcima na groblju Trsat

Nakon druženja s nadbiskupom uslijedio je posjet Trsatskom svetištu, gdje se gradonačelnik susreo gvardijanom fra Krunoslavom Kocijanom i ostalim fratrima.

Gradonačelnik Obersnel također je pohodio franjevačku grobnicu na groblju Trsat, odavši počast znamenitim trsatskim franjevcima fra Emanuelu Hošku i fra Serafinu Sabolu.