Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš te predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Tihomir Čordašev, u skladu s dugogodišnjim običajem, uoči Uskrsa su se susreli sa čelnim ljudima Katoličke crkve u Rijeci i razmijenili najbolje želje uoči Uskrsa.

U sjedištu Riječke nadbiskupije predstavnici Grada Rijeke najprije su se susreli s riječkim nadbiskupom msgr. dr. Ivanom Devčićem i njegovim najbližim suradnicima. Susretu se pridružio i rektor Katedrale Sv. Vida vlč. Matija Matičić.

Nadbiskup Devčić je podsjetio kako se s gradonačelnikom Obersnelom susreće od 2000. godine, kada su obojica stupili na dužnost.
„U ovih 18 godina svakog me Uskrsa i Božića oni mene pohode, a ja dolazim na susrete koje organizira Grad. Izraz je to jednog zajedništva, suradnje, međusobnog uvažavanja i razumijevanja. U naši susretima vidim poticaj građanima da bismo svi trebali zajednički raditi – uvažavati se, pomagati se, živjeti,“ kazao je nadbiskup Devčić.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako su tradicionalni susreti predstavnika Katoličke crkve i Grada prilika da se još jednom pokaže kako crkvene i svjetovne vlasti mogu dobro surađivati na različitim poljima, prilika da se ukaže kako svatko može društvu pridonositi na svoj način.

Nakon druženja s nadbiskupom uslijedio je posjet Trsatskom svetištu, gdje su se predstavnici Grada susreli s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i ostalim fratrima.

Predstavnici Grada tradicionalno ovom prigodom daruju PIK-ove uskršnje pince i vino, a Nadbiskup, Rektor i Gvardijan na poklon su dobili i drveni pladanj izrađen od jasena kojeg je izradio Sanjin Silić – Wood Art Klana.