Klub navijača „Armada Rijeka“ u petak, 8. listopada organizira Povratak na Kantridu 3, prijateljsku nogometnu utakmicu između HNK Rijeke i NK Olimpija Ljubljana.

Prošle godine nije se uspio održati Povratak na Kantridu zbog pandemije koronavirusa. U protekle dvije utakmice na drugoj strani nogometašima Rijeke stajali su suparnici iz Maribora i Mostara.

Svi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu tako se nakon dvije godine imaju priliku vratiti na Kantridu i ponovno doživjeti istinski nogomet u atmosferi o koje će se dugo pričati.
„Mnogi s nestrpljenjem očekuju utakmicu, međutim, Povratak na Kantridu više je od sporta i nogometne utakmice. Okupljanje svih generacija navijača Rijeke i zaljubljenika u nogomet čini ovaj događaj neprocjenjivim doživljajem. Navijanje, koreografije, humanitarne akcije, mnoštvo tradicije i povijesti u jednoj večeri, pobudit će emocije i vratiti kultnom stadionu stari sjaj – iz najljepših vremena njegovog postojanja na obalama Kvarnerskog zaljeva,“ ističu u KN Armada.

Stadion Kantrida

Stadion Kantrida

Tajnik Kluba navijača Armada Mateo Dejak zahvalio se nogometnim klubovima Rijeka i Olimpija, Gradu Rijeci te sponzorima što su svojim angažmanom omogućili održavanje Povratka na Kantridu.

U ime Grada Rijeke kao vlasnika Stadiona Kantrida gradonačelnik Rijeke Marko Filipović pozvao je sve Riječanke i Riječane koji navijaju za HNK Rijeku da ovog petka na legendarnoj Kantridi pogledaju prijateljsku utakmicu Rijeke i Olimpije.
„Povratak na Kantridu uvijek izaziva emocije, naročito nas pripadnika srednje generacije koji smo ovdje proveli dio mladosti. Stadion Kantrida budi emocije ne samo navijača, nego i svih Riječana i Riječanki,“ kazao je gradonačelnik Filipović, izrazivši zadovoljstvo što Povratak na Kantridu postaje tradicionalna manifestacija.

S obzirom na to da Grad Rijeka njeguje prijateljske odnose s Ljubljanom, na utakmicu je pozvao gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, koji se ispričao zbog ranije preuzetih obaveza, no doći će drugi gosti iz Slovenije – jer, kako je istaknuo gradonačelnik Filipović – sport je nešto što nas definitivno spaja i ujedinjuje.

Upravo su to pokazali članovi Armade i svi drugi koji su odazvali njihovom pozivu na humanitarnu akciju darivanja krvi. Na subotnjoj akciji prikupljeno je 39 doza krvi, a svaki darivatelj dobio je na dar ulaznicu za C tribinu za Povratak na Kantridu.

Stadion Kantrida

Stadion Kantrida

Još uvijek je moguće kupiti ulaznice za Povratak na Kantridu, za koji je trenutno prodano oko 4.000 tisuće karata. S obzirom na važeće epidemiološke mjere, za ulazak na Stadion Kantrida potrebno je predočiti važeću COVID potvrdu, izuzev djece do 12 godina. Za ovaj događaj bit će organizirano testiranje po povoljnim cijenama, i to na dva punkta u Rijeci, u Ri-infu na Korzu i u press centru Stadiona Kantrida. Testirati se može u četvrtak od 16 do 20 sati i u petak od 9 do 14 sati. Svi koji se testiraju na ovaj način dobit će potvrdu putem elektroničke pošte i tako si osigurati nesmetan ulazak na spektakl.

Generalni direktor HNK Rijeka Luka Ivančić izrazio je zadovoljstvo što se nakon pune dvije godine ponovno održava Povratak na Kantridu. Posebno se zahvalio KN Armada što su u ovako zahtjevnim vremenima uspjeli organizirati međunarodnu utakmicu.

Prije velikog spektakla na samom stadionu, u 18,30 sati na pomoćnom igralištu održat će se utakmica veterana HNK Rijeke i NK Olimpije.
„Hvala svima koji su omogući da možemo prisustvovati ovom događaj. Počašćeni da možemo igrati kao uvertira utakmici seniora i nadamo se da ćemo svojim doprinosom razgaliti srca gledatelja“, kazao je veteran Rijeke Vijeko Miletić, dok je jedan od aktualnih igrača HNK Rijeke koji je iskusio i igranje pod stijenama Kantride, Andrej Prskalo, kazao kako sama pomisao na utakmicu na Kantridi budi posebne emocije.