Nakon što je Grad Rijeka već osigurao 400 tisuća kuna iz gradskog proračuna za pomoć gradovima koji su najviše pogođeni razornim potresom, gradska komunalna i trgovačka društva su u istu svrhu zajednički osigurala dodatnih 400 tisuća kuna čime Rijeka gradovima Petrinji, Glini i Sisku šalje ukupno 800 tisuća kuna pomoći.

Također, riječki Energo je, u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite Petrinja, u Petrinju poslao veliki agregat za električnu energiju te svoja dva djelatnika koji će spojiti, pokrenuti i nadgledavati rad agregata. Transport agregata osiguralo je Elektroprimorje Rijeka, a tvrtka Elmont ustupila je potrebnu elektroopremu.
KD Vodovod i kanalizacija će, također u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite i Hrvatskim vodama, na područje Petrinje uputiti autocisterne za opskrbu stanovništva pitkom vodom.
Grad Rijeka i gradska komunalna društva stavila su na raspolaganje i pružit će, po potrebi, dodatnu pomoć u ljudstvu, opremi i mehanizaciji za područje stradalo u potresu.

Podsjećamo, na potresom pogođenom području od prvog su dana i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka s tehničkim vozilima i opremom. Pridružili su im se i vatrogasci DVD Sušak te pripadnici JVP s Krka, Raba, Cresa, Jelenja, te vatrogasci s potražnim psima iz JVP Opatija. Iz Rijeke su kao dio državnog tima Civilne zaštite na potresu pogođenom području i 3 pripadnika Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

Riječki sportski savez u koordinaciji s Crvenim Križem Rijeka vodi akciju prikupljanja pomoći ugroženim područjima u Centru Zamet od 8.00 – 20.00 sati.
Iznimno danas, 31. prosinca, građani pomoć mogu dostaviti do 17.00 sati, te sutra, 1. siječnja 2021. godine od 13.00 do 20.00 sati.
Popis namirnica i ostalih potrepština koje se prikupljaju, te ostali načini na koje se građani mogu uključiti u pružanje pomoći Petrinji, Glini i Sisku dostupni su na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar