Turistička zajednica grada Rijeke omogućila je posjetiteljima grada Rijeke jednostavan i brz pristup korisnim informacijama 24 sata dnevno, na svakom mjestu i sa bilo kojeg uređaja koji se može spojiti na Internet.

Wireless Internet AccessPortal Turističke zajednice grada Rijeke mjesto je na kojem se mogu pronaći sve informacije o zbivanjima u gradu Rijeci, kulturnim znamenitostima i turističkoj ponudi, mogućnostima smještaja, prehrane, servisnim i svim ostalim informacijama potrebnim za planiranje puta i boravka u Rijeci. Na portalu se može vidjeti i prikaz uživo riječke gradske jezgre, omogućen postavljanjem prve Web kamere na Korzu.
Istovremeno, stranice TIC-a predstavljaju interaktivni gradski vodič s jednostavnim pregledom aktualnih informacija.

TZ Grada Rijeke proširivanjem svoje ponude novim uslugama ide u korak s najsuvremenijim svjetskim tehnološkim zbivanjima te tako boravak turistima u Hrvatskoj čini još ugodnijim. Novost u Rijeci je bežični pristup Internetu na Korzu, omogućen Wireless Local Area Network (WLAN) tehnologijom putem novopostavljenog Hot-Spota. Na ovaj način, posjetitelji će moći preko bilo kojeg uređaja koji se može spojiti na Internet, pristupiti stranicama TZ grada Rijeke i portalu Turističkog informativnog centra (TIC). Uz to, u ljetnim mjesecima pristup svim ostalim sadržajima na Internetu, bit će besplatan za sve korisnike ovog Hot-Spota.

Za korištenje bežičnog pristupa Internetu dovoljno je imati prijenosno računalo, ručno računalo (PDA), ili drugi uređaj opremljen WLAN karticom, te Internet preglednik. Korisnici, sadržajima web stranicama TZ grada Rijeke i TIC-a, mogu pristupiti i putem mobilnih telefona (wap.tz-rijeka.hr) ili računala spojenih na Internet.

Pored bežičnog pristupa, sve informacije dostupne su i na prvom vanjskom info kiosku u Hrvatskoj, postavljenom na riječkoj Rivi (ispred zgrade Euroherz-a), touch screen kioscima u Turističkom informativnom centru ili u bilo kojem od riječkih Internet caffea.

Unos podataka i ažuriranje sadržaja portala TZ Grada Rijeke i TIC-a vrše djelatnici TIC-a kroz jedinstvenu aplikaciju za održavanje sadržaja. Time se osigurava ažurnost i jedinstvenost prikazanih podataka na svim uređajima i medijima.

Cjelovita realizaciju projekta i integraciju rješenja obavila je tvrtka MULTILINK d.o.o., koja je projekt poduprla s komunikacijskom i računalnom opremom