Povodom obilježavanja Dana mjesnog odbora Mlaka održan je tradicionalni šahovski turnir na kojem su učestvovali juniori i kadeti – polaznici Škole šaha koju već četrnaest godina uspješno vodi Goran Mufić – riječki međunarodni šahovski majstor i licencirani trener Svjetske šahovske organizacije – FIDE.

Kroz školu Šaha prošlo je 360 djece koja su se učila odgojno-obrazovnim vrijednostima, a njenu uspješnost dokazuje i činjenica da su se mnogi bivši i sadašnji polaznici i dalje nastavili baviti šahom i pritom ostvarili izuzetne rezultate. Neki od njih postali su višestruki kadetski županijski prvaci i sudionici europskih i svjetskih prvenstava.

Prvenstvo je otvorila zamjenica predsjednika vijeća gđa Elena Dorčić-Spatola, a voditelj Turnira Goran Mufić objasnio je pravila po kojima će se natjecanje održavati. Na svečanoj proslavi Dana MO Mlaka pobjednicima Turnira dodijelit će se pehari, a najbolje plasiranim djevojkama medalje.

Ove godine nastupilo je 22 mladih šahista i šahistica u dobi od 6 do 18 godina, a odigrali su 7 kola. Svim učesnicima dodijeljene su diplome i simbolične nagrade kao uspomena na sudjelovanje.

Pobjednik Turnira je Teo Tomulić, 2. mjesto osvojio je Marko Dujić, a 3. je Sandro Šafar.

Skip to content