U Brodogradilištu 3. maj održano je porinuće Novogradnje 735 – pontona namijenjenog Doku 11 Brodogradilišta „Viktor Lenac“.

Riječ je o prvom od dva ugovorena pontona koje 3. maj gradi, a dug je 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.

Porinuću novogradnje 735 prisustvovao potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina,  gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan, predsjednica Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac Sandra Uzelac i drugi brojni drugi uzvanici.

Ministar Butković naglasio je važnost ovog porinuća i čestitao svim uključenima u proces izgradnje, složivši se sa županom Komadinom da je rijedak slučaj da dva brodogradilišta u istom gradu surađuju na jednom projektu.
„Ovo nije samo veliki događaj za 3. maj,  ovo je veliki događaj za Rijeku i Hrvatsku jer industrija je to koja je prošla uspone i padove kroz svoju prošlost, ali je pokazala žilavost i otpornost i to je nešto na što možemo biti ponosni.”

Župan Zlatko Komadina u svom je prigodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost suradnje dvaju brodogradilišta.
„Drago mi je biti u brodogradilištu gdje sam započeo svoj radni vijek da prisustvujem, po ne znam koji put, porinuću naših brodova i proizvoda 3. maja jer ovo je dokaz da se može. Vrlo je važno da je domaći naručitelj naručio kod domaćeg brodograditelja, to je nešto novo, ne tako davno viđeno u Republici Hrvatskoj“, izjavio je župan nadovaši kako je 3. maj simbol i Rijeke i brodogradnje u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Filipović gleda pozitivno na razvoj brodogradilišta. „Brodogradilište 3. maj utkano je u identitet ovoga grada, dokazalo je svoju kvalitetu i siguran sam da ima svoju budućnost u Rijeci.“

Direktor brodogradilišta Kučan zahvalio se županu na kontinuiranoj potpori, dok je predsjednica uprave Uzelac istaknula snažnu sinergiju dvaju brodogradilišta.