U četvrtak, 10. rujna od 10 do 12 sati na riječkom Korzu održat će se demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Tijekom dvosatnog programa koji započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave na Korzu će se predstaviti 19 sportova. Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju zainteresiranim građanima kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu. Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, odbojke, rukometa, kuglanja, šaha, stolnog tenisa, tenisa i kenda, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu i vaterpolu. U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno stotinjak djece različitih dobnih skupina iz 20-ak sportskih klubova i saveza. Također, na korzu će biti postavljen i info punkt MUP-a.

Manifestaciju su najavili predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, član Kluba Olimpijaca grada Rijeke Marin Lovrović, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine  s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

U želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan, a pritom doprinese približavanju djece i roditelja određenom sportu, napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji od ove godine sadrži više sportskih objekata i programa. U vodiču će se nalaziti informacije o upisima u sportske klubove i mogućnošću bavljenja sporta te će se distribuirati u svako domaćinstvo. Vodiče je dostupan na stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Vodič za upise u sportske klubove i bijela majica Hrvatskog olimpijskog dana

Hrvatski olimpijski dan na Korzu organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Organizatori napominju da će se pri organizaciji obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana voditi briga o poštivanju svih preventivnih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje u to vrijeme budu na snazi te poručuju građanima da obuku bijele majice kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja, te neka se bave sportom.