U sklopu programa rada i organizaciji vijeća Mjesnog odbora Pećine pozivamo Vas na otvorenje izložbe autorice Danice Zorović, koja će se održati u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine, s početkom u 18.00 sati, u Mjesnom odboru Pećine, na adresi Janka Polića Kamova 73a.

Gospođa Danica Zorović, rođ. Marušić, rođena je 18. svibnja 1947. u Ljubljani. Po ocu je Griškinja, a po majci iz mjesta Žiri (Slovenija). Završila je Medicinski fakultet u Rijeci i radila kao anesteziolog u Ljubljani, Virovitici, a najveći dio radnog vijeka u KBC-u Rijeka.

Slikarstvom se bavi od 2003. godine, kada je završila tečaj slikanja kod Roberta Mijalića, koji ju je upoznao s raznim tehnikama slikanja. Tijekom sljedećih godina pohađala je i tečajeve slikanja kod Dijane Lukić te Ane Škrobonje.

Letak - izložba slika autorice Danice Zorović

Letak – izložba slika autorice Danice Zorović

Danas živi i slika u Rijeci, Nerezinama i Vincennesu (Paris, Francuska).
Tijekom proteklih 20 godina Danica Zorović je raznim tehnikama (pastelom, akrilom i uljem, te miješanom tehnikom) slikala portrete obitelji, prizore iz Rijeke, Nerezina i Vincennesa, te pejzaže otoka Cresa i Lošinja. Na ovu izložbu, u sklopu Mjesnog odbora Pećine, potaknulo ju je preseljenje u ulicu Janka Polića Kamova, u obiteljski stan u kojem je provela mladost i studentsko doba.

“Naročito volim slikati portrete preko kojih nastojim prikazati emocije osoba kojima sam okružena, te uloviti toplinu njihovih odnosa i zajedničkih trenutaka. Posebno me motiviraju Nježnost, Ljubav, Uzajamnost i Radost. Upravo te emocije pretočili su Jan Bolić i njegova majka Maristela u način života, o čemu najbolje svjedoče Janove knjige. Stoga sam ovu izložbu posvetila Janu i Maristeli, kojima također poklanjam sliku ‘Žena pod velom’,” prilikom ove izložbe”, ističe Danica Zorović.