Do početka nove školske godine u obnovu osnovnoškolskih i predškolskih ustanova Grad Rijeka uložit će 5 milijuna i 217 tisuća kuna. Građevinskim radovima obuhvaćena su 24 objekta.

Obnova školskih objekataPrema najavama pročelnice Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Branke Renko-Silov, u 14 osnovnih škola, do početkom nove školske godine bit će završeni radovi zamijenje dotrajale stolarije. Na deset osnovnih škola i jednom predškolskom objektu, Podcentru “Zvonimir Cviić”, postavit će se alumobravarija. Za promjenu stolarije na osnovnoškolskim objektima izdvojeno je 800 tisuća kuna, dok će alumobravarija Podcentra “Zvonimir Cviić” stajati 91.437 kuna.

Dva milijuna kuna što je i najveći dio sredstava, bit će uloženo u sanaciju krovišta dvorca Stara Sušica. Velikim radovima bit će podvrgnuta Osnovna škola “Centar” koju očekuje sanacija sjevernog dijela fasade za što će se izdvojiti 400 tisuća kuna.
Uređenje fasada školePlanirani su i radovi sanacije podova i zidova Osnovne škole “Kantrida” što će stajati 163 tisuće kuna. U sanaciju kotlovnice Osnovne škole “Pehlin” bit će uloženo 200 tisuća kuna, dok će se kotlovnica Osnovne škole “Ivana Zajca” sanirati za 250 tisuća kuna. S 90 tisuća kuna Grad Rijeka sufinancirat će sanaciju fasade Srednje graditeljske i poljoprivredne tehničke škole. Naime, u financiranju škole sudjeluje i njezin osnivač Primorsko-goranska županija. Što se, pak, dječjih vrtića tiče najveći radovi očekuju Podcentr “Maestral” gdje će sa 250 tisuća kuna biti adaptiran prostor za autističnu djecu. Za uređenje kotlovnica u Dječjim vrtićima Rijeka osigurano je 183 tisuće kuna.