U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u subotu 18. rujna u Parku Mlaka održala se manifestacija „U zdravom tijelu zdrav zub“.

Organizatori ove manifestacije su Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Grad Rijeka i udruga DIP – Društvo za istraživanje i potporu. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i projekta „Živjeti zdravo“, a  povodom Europskog tjedna mobilnosti te Europskog dana oralnog zdravlja.

Mladi iz Udruge DIP kroz nordijsko hodanje po Parku Mlaka učili su o važnosti oralnog zdravlja, a u tome su im pomogli tajni gosti – stomatolozi. Kroz interaktivan način i uz pomoć rekvizita, stomatolozi su im pokazali pravilne načine njege zubi te ih educirali o važnosti svakodnevnog pranja zubi.

Udruga DIP – Društvo za istraživanje i potporu osnovana je 2013. godine s ciljem unaprjeđenja života građana, prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a prvenstveno prema skupinama s manje mogućnosti.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je posvećena održivoj mobilnosti koja se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna. Grad Rijeka uključen je u ovu manifestaciju od samog početka 2002. godine.