Gradski prometni centar Rijeka prometa obavještava javnost da će u ponedjeljak, 28. rujna započeti radovi postavljanja nove semaforske opreme na Čvoru Diračje, tj. na raskrižju Diračje – istok. Planirano vrijeme trajanja radova je 3 – 5 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Zbog tehnologije izvođenja radova koja obuhvaća izmještanje postojećeg konzolnog semaforskog stupa na novu lokaciju te odgovarajuće elektromontažne radove, nužno je da semafori na raskrižju neko vrijeme budu potpuno isključeni.

Za cijelo vrijeme trajanja radova, predmetno semaforizirano raskrižje bit će isključeno, tako da će se promet odvijati prema postojećoj vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji i privremeno postavljenim znakovima koji upozoravaju na radove u tijeku i na nužno smanjenje brzine.
U vrijeme najintenzivnijeg prometa, tj. jutarnjeg (07:15 – 08:45) i poslijepodnevnog (15:00 – 17:00) vršnog sata, promet će u predmetnom raskrižju biti reguliran od strane djelatnika prometnog redarstva Grada Rijeke.

Vozače se moli da u zoni Čvora Diračje uz pojačani oprez obavezno smanje brzinu vožnje, te da se prilikom prolaska kroz raskrižje striktno pridržavaju postavljene prometne signalizacije.