U sklopu Europskog tjedna mobilnosti na novoj cesti Rujevica-Marinići zasađena je prva dionica novog drvoreda.

Jedna od planiranih cjelotjednih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je ozelenjavanje javnih površina.  Tako su se tijekom proteklog tjedna provodili pripremni radovi, a jučer je na novoj cesti na Rujevici na potezu od čvora Hosti prema Marinićima, u dužini od oko 160 metara zasađeno je 20 stabala gledičije (Gleditsia triacanthos var. inermis).

Kao posebnost ovoga zahvata ističe se izbor gledičije kao izrazito medonosne stablašice, čime se željelo pomoći u održavanju populacije i uloge urbanih pčela, a s čim su građani bili upoznati tijekom održavanja prošlogodišnjeg Zelenog tjedna. Sadnice gledičije je nabavio Grad Rijeka, Odjel za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, dok je radove izvelo KD Čistoća.

Sličan zahvat proveden je i u rujnu 2016. kada je dužinom Ulice Hinka Bačića na Delti i dijelom na Brajdici posađen drvored s 25 paulovnija, a novo drveće sađeno je i u podnožju zaobilaznice u naselju Krnjevo, u okućnicama škola i dječjih vrtića, kao i na brdu Sveti križ. Ovogodišnji Zeleni tjedan obilježen je čišćenjem površine planirane za uređenje parka na Kantridi, a prošlogodišnji sadnjom pinjola u Ulici I. Lole Ribara putem građanske inicijative Poklonite stablo gradu-Zlatni ljudi sade koja je, u suradnji s gradskim stručnim službama, 12 stabala pinjola posadila u istoj ulici u razdoblju od 2014. do 2018. godine.