U srijedu i četvrtak, 23. i 24. studenog na Korzu, ispred zgrade gradske uprave, održavat će se 7. humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“.

U sklopu akcije građani će u srijedu i četvrtak od 9.30 do 19.00 sati na štandu moći donirati 30 kuna, a zauzvrat će dobiti kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju te kuglicu objesiti na centralnu božićnu jelku na Korzu u čemu će im pomoći volonteri, studenti riječkog Sveučilišta.

Humanitarna akcija ove je godine posvećena Udruzi Svjetionik, odnosno sredstva će se prikupljati za kupovinu novih didaktičkih sredstava i pomagala za ovu udrugu koja se bavi radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima.

Kuglice dobrih želja 2022Za ovogodišnju je akciju pripremljeno 500 kuglica.

Svi oni koji nemaju priliku doći na Korzo, a žele sudjelovati u humanitarnoj akciji, donaciju mogu uplatiti na račun Udruge Svjetionik HR4123400091110883261, Opis plaćanja: Donacija – Kuglica.

I ovogodišnju akciju “Kuglice dobrih želja”, koja se tradicionalno održava u sklopu Rijeka Adventa, organizira Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka.