17. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke održat će se 5. svibnja na stadionu Kantrida, a na njemu će sudjelovati gotovo 500 mališana.

Organizatori gradske razine ovog sportskog natjecanja su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, a događaj su najavili Slaviša Bradić, tajnik RSS-a, Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka i Sandra Krmek, koordinatorica Olimpijade dječjih vrtića. Prema njihovim riječima, cilj manifestacije je postepeno uključivanje djece u sportske aktivnosti te poticanje olimpijskog duha, a ovaj se festival zbiva sukladno propozicijama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Stoga se ovogodišnji program sastoji se od šest sportskih disciplina – trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, potezanje konopa za djevojčice i mali nogomet za dječake na kojima će sudjelovati 480 djece iz tri podcentra Dječjeg vrtića Rijeka – Sušak, Maestral i Potok te privatnog vrtića Mali princ. Najbolji na gradskom natjecanju plasirat će se na županijsko natjecanje koje će se održati 19. svibnja u Munama.

Program otvaranja gradskog Olimpijskog festivala na stadionu Kantrida započet će u 9:30 prigodnim paljenjem baklje te prisegom zakletvi, a ovom će činu prisustvovati i predstavnici Kluba riječkih olimpijaca Mirza Džomba i Samir Barać koji će se družiti s djecom. Organizatori su pozvali sve građane da u subotu dođu podržati najmlađe sportaše, te napomenuli su da će se u slučaju lošeg vremena natjecanje odgoditi za tjedan dana.

Olimpijada vrtića održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI te Grada Rijeke.