Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera organizira Dan otvorenih vrata 19. svibnja, a uz letački program predstavit će se i udruge tehničke kulture.

Na aerodromu na Grobniku građanima će biti predstavljene zrakoplovne, padobranske i srodne aktivnosti koje okuplja Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera i želji približavanja široj javnosti. Posjetiteljima će se prikazati kojim se sve oblicima zrakoplovnog sporta mogu baviti u sklopu klubova Krila Kvarnera – Padobranskom klubu, Pilotskom klubu, Jedriličarskom klubu, Klubu slobodnog letenja i Klubu za samogradnju. Uz njih moći će se predstaviti i ostale udruge tehničke kulture koje djeluju na riječkom području.

Darko Elezović i Marko Herak iz ZD Krila Kvarnera pozvali su sve građane da posjete grobnički aerodrom, razgledaju hangar i ostale objekte te pogledaju letački i padobranski program koji će trajati od 11 do 14 sati. Posjetiteljima će biti predstavljeni avioni, jedrilice, zmajevi i ostale letjelice, a imat će i priliku saznati sve informacije o školama letenja i padobranskom tečaju te razgovarati s pilotima. Elezović je podsjetio i pozvao na primjereno i odgovorno ponašanje tijekom letačkog programa zbog sigurnosnih razloga.

Dan otvorenih vrata zbiva se u suradnji s Odjelom za sport i tehničku kulturu, a financira se putem Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke. Eugenija Perić, savjetnica za programe tehničke kulture pri Odjelu kazala je kako Grad podržava ovu manifestaciju drugu godinu zaredom te izrazila nadu da će u narednim godina aerodrom na Grobničkom polju biti domaćin aeromitinga koji se ondje održavao u prekidima. Perić je dodala kako je predstavljanje udruga tehničke kulture odlična prilika za druženje, informiranje i uspostavljanje kontakata sa svima zainteresiranima.

Zbog nesigurnosti vremenskih prognoza, završna odluka o održavanju manifestacije biti će donijeta u četvrtak, a u slučaju otkazivanja sav će se program održati za tjedan dana.