Ove subote, 8. listopada, s početkom u 10 sati na prostoru aerodroma na Grobničkom polju održat će se Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera.

Program manifestacije u organizaciji Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera za cilj ima promociju zrakoplovne aktivnosti prvenstveno kroz prikaz letenja u zrakoplovima svih klubova koji djeluju u sklopu društva . Također, demonstrirat će se i skokovi s padobranom kao i letenje modelima aviona čime se posjetiteljima pruža uvid u sve vidove zrakoplovstva kojima se i sami mogu početi baviti.

Najava Dana otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera

Zdravko Ivanković, Darko Elezović, Eugenija Perić i Marko Herak

Članice Zrakoplovnog društva su Padobranski klub Krila Kvarnera, Pilotski klub Krila Kvarnera, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub slobodnog letenja Krila Kvarnera te Klub za samogradnju Krila Kvarnera.

U letačkom djelu programa koji je predviđen za održavanje u dva termina, u 10:45 i 13:30 sati posjetitelji će imati priliku vidjeti avione Cessna 207, Cessna 150, Cessna 172 i Citabria.

Također, na zemlji će biti izloženi razni tipovi aviona koji se nalaze na aerodromu poput Antonov AN-2, KR-2 amaterski građen avion, jedrilice i slično.

Program ovogodišnje manifestacije najavili su predsjednik Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera Darko Elezović, predsjednik Jedriličarskog kluba Krila Kvarnera Marko Herak i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

Budući da je riječ o manifestaciji čija provedba direktno ovisi o vremenskim prilikama, prema riječima organizatora, u slučaju nepovoljnog vremena, manifestacija će se odgoditi za dan kasnije, 9. listopada.