Skupština udruge Poslovni klub PartneRi odabrala je šest projekata koji se provode na području Primorsko-goranske županije iz područja kulture, umjetnosti i društvenih inovacija koje će sufinancirati u ukupnom iznosu od 100.000 kuna. P

Poslovni klub PartneRi objavio je u travnju prvi poziv za financiranje projekata s ciljem podizanja kvalitete života u lokalnoj zajednici i promicanja društveno odgovornog ponašanja i suradnje sa zajednicom kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije na koji je pristiglo 37 prijava.

Skupštini je jučer u prostorijama RiHub-a predstavljeno šest projekata koje je jednoglasno odabrala;  MemoRI 2020, projekt je Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji promovira lokalnu baštinu, značajne osobe i priče kroz društvenu igru memori, cilj projekta Zdravka Tomića, 202Orkestar, je uključivanje i socijalizacija djece socijalno najugroženijih skupina kroz glazbu, Udruga A.na.nas predstavila je projekt Ristep u sklopu kojega će umjetnici ukrasiti nekoliko riječkih stuba radovima u tehnici keramike, Lions Klub Quarneroli Lovran – Quarneroli osmislio je projekt Hrvati u osvajanju Arktika, čiji je cilj izložbom predstaviti povijesnu priču istraživanja Arktika u kojoj je sudjelovalo 12 Hrvata zahvaljujući kojima na Arktiku i danas postoji Rt Fiume,  Istra Film organizira History film festival 2019 i omogućit će inkluzivno kino s projekcijama filmova za osobe oštećenog vida i sluha, a Filmaktiv će se kroz projekt Koga briga baviti problemima mladih kroz medij filma u kojemu su mladi i stvaratelji protagonisti.

Poslovni klub PartneRi je filantropska udruga osnovana u svibnju 2018. čiji je cilj je dugoročni cilj potaknuti filantropsko ulaganje u projekte u kulturi te postati platforma za razvoj obostrano korisnog partnerstva između poslovnog i kulturnog sektora. Inicijativa o formiranju Poslovnog kluba došla je od strane tima RIJEKE 2020 – trgovačkog društva odgovornog za realizaciju projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a razvijala se u suradnji s predstavnicima poslovne zajednice iz Primorsko-goranske županije. Poduzetnici su podržali ideju i pokrenuli osnivanje udruge Poslovni klub PartneRI, prvu filantropsku udrugu poduzetnika u Hrvatskoj usmjerenu na kulturu.

Detalje o Pozivu za financiranje projekata pronađite na  web stranici Poslovnog kluba.

 

 

Skip to content