Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uručio je donaciju u iznosu od 80.000 kuna, odnosno sredstva prikupljena na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom balu, predsjednici Udruge osoba s mišićnom distrofijom Maristelli Bolić.

U prostorijama Udruge osoba s mišićnom distrofijom, uz gradonačelnika Obersnela i predsjednicu Udruge Bolić, primopredaji su nazočili pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, u ime Turističke zajednice Grada Rijeke Ines Boban Štiglić, član Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid, Kristijan Zulle te izvršni direktor Sektora ljudskih resursa Jadrolinije Rijeka, Dalibor Čandrlić.

Humanitarni karnevalski bal održan je 25. veljače u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, u sklopu 34. Međunarodnog riječkog karnevala. Bal su organizirali Grad Rijeka, Rotary Club Rijeka – Sveti Vid, Turistička zajednica Grada Rijeke te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, uz partnerstvo Jadrolinije i Ine.

„Do sada smo organizirali 18 karnevalskih balova, od čega je 12 bilo s humanitarnom namjenom te smo na taj način uspjeli prikupiti ukupno oko milijun i dvjesto tisuća kuna“, poručio je gradonačelnik Obersnel.

Kupnjom ulaznice za Bal u vrijednosti od 400 kuna, koja je vrijedila za dvije osobe, te donacijama, ove je godine prikupljeno 80.000 kuna, a sredstva su namijenjena Udruzi osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije, za nabavku potrebne medicinske opreme za pomoć članovima Udruge.

Član Udruge Jan Bolić svima se zahvalio na donaciji i pažnji te uručio svoju knjigu poezije „Trenutci“ gradonačelniku Obersnelu.

Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije osnovana je 1976. godine pod imenom Udruga invalida distrofičara Primorsko-goranske županije, a dugi niz godina uspješno ju je vodila jedna od osnivačica Udruge i tajnica iste Mila Udiljak. Udruga je osnovana s ciljem okupljanja osoba oboljelih od mišićne distrofije i neuromuskularnih bolesti, a njen najvažniji zadatak je pomagati oboljelima od mišićne distrofije i sličnih neuromuskularnih bolesti te poticati optimizam i životnu upornost u borbi protiv ove opake bolesti. Danas udruga broji 65 članova.