Tema ovog Savjetovanja tiče se učenika koji postižu zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama te njihovih mentora i mentorica, odnosno roditelja navedenih učenika, ali i predstavnika udruga i sportskih klubova.

Na stranicama E-konzultacija Grad Rijeka je objavio Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Odluci o nagradama za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Poticanje darovitosti

Grad Rijeka niz godina prati i potiče napredovanje darovitih učenika i mladih. Čini to stipendiranjem darovitih učenika i studenata, kao i sufinanciranjem raznih programa i projekata u kojima sudjeluju uspješni učenici i mladi, a čiji je osnovni cilj poticanje darovitosti.

Škole iz grada Rijeke svake godine dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji u velikom broju sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima i postižu izvrsne rezultate. Za postizanje vrhunskih rezultata učenika potrebno je stručno vodstvo njihovih učitelja/nastavnika, te dodatni intenzivni i kontinuirani rad izvan redovnog nastavnog procesa, ali tu je i trud i rad učenika kao i podrška roditelja.

Grad Rijeka je kroz proteklo razdoblje na mnoge je načine priznavao i poticao rad učenika, mladih kao i njihovih mentora, sukladno mogućnostima proračuna.

Proračunska sredstva

U Proračunu Grada Rijeke za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu osigurana su proračunska sredstva za ovu namjenu za tekuću proračunsku godinu.

U prijedlogu Odluke općom odredbom se utvrđuje njezin sadržaj te dodjela nagrada učenicima i odgojno obrazovnim radnicima – mentorima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području grada Rijeke.

Tko se može uključiti?

Na uključivanje u ovo Savjetovanje pozivaju se svi građani, a posebno roditelji darovitih i uspješnih učenika te njihovi mentori i odgojno-obrazovni djelatnici, kao i predstavnici udruga i sportskih klubova. Proučite Nacrt Odluke o nagradama Grada Rijeke za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, komentirajte i sugerirajte poboljšanja. C