KD Vodovod i kanalizacija izvodi probne iskope na lokaciji Mlaka (između spomenika KBC-a i raskrižja na Mlaci) i u Cambierievoj ulici, u blizini željezničkog kolodvora radi utvrđivanja postojećih/stvarnih dubina podzemnih objekata.

U Krešimirovoj ulici će Hrvatske ceste će sredstvima EU fondova izvoditi radove vrijedne 16 milijuna kuna kojima će biti obuhvaćena rekonstrukcija nešto više od jednog kilometra kolnika i rubnjaka uz postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

Istovremeno KD Vodovod i kanalizacija će u toj dužini državne ceste koja se rekonstruira izvesti radove na transportnom kanalizacijskom kolektoru te postojećem vodovodu vrijedne 18,1 milijuna kuna, dok će Grad Rijeka s 613 tisuća kuna financirati izgradnju 200 metara oborinske kanalizacije.

Radovi koje će izvesti ViK također se financiraju EU sredstvima i dio su velikog EU projekta za kojeg je iz EU fondova odobreno čak 1,26 milijardi kuna (projekt je vrijedan 1,76 milijardi kuna), a koji uz radove u Krešmirovoj obuhvaća i čitav niz radova na vodopskrbnoj i kanalizacijskoj mreži, uključujući i izgradnju novog pročišćivača otpadnih voda.

Radovi će se izvoditi u Krešimirovoj ulici, od križanja Krešimirove ulice i ulice Milutina Barača do križanja Krešimirove ulice i ulice Beli Kamik.

Dinamika izvođenja radova kao i prometno rješenje za vrijeme izvođenja radova bit će poznati nakon dobivenih i analiziranih rezultata probnih iskopa.

Tijekom probnih iskopa promet će se odvijati pomoću privremene prometne signalizacije. Kako je riječ o izrazito važnoj prometnici grada, vozače molimo za razumijevanje i strpljenje.

Također je zatraženo privremeno prometno rješenje od Rijeka prometa kako bi izvođač u najkraćem roku nakon iskopa „šliceva“ mogao započeti s iskopom kanala, što bi bio preduvjet za konačno prometno rješenje i izradu izvedbene dokumentacije.

Radovi će trajati oko godinu dana.

Kohezijski fond