Pozivaju se koordinatori volontiranja na ispunjavanje upitnika, koji će poslužiti kao baza za osnivanje Nacionalne mreže koordinatora volonterskih programa.

Mreža koordinatora volonterskih programa stvara se u sklopu EU projekta „Radius V“, u kojem je Grad Rijeka jedan od partnera.

Organizatori volontiranja, a pogotovo koordinatorice i koordinatori volonterskih programa, jedan su od ključnih dionika u području volonterstva, pa je jedan od rezultata koji se želi postići ovim projektom uspostavljena mreža koordinatora volonterskih programa na nacionalnoj razini.

Volonterski program i uključivanje volontera u aktivnosti organizatora volontiranja predstavlja za svaku organizaciju organizacijski izazov, a upravo koordinatori igraju ključnu ulogu kako bi se volonteri kvalitetno uklopili u rad organizacije. Posao koordinatora volonterskog programa vrlo je zahtjevan, nosi široku lepezu zadataka i odgovornosti, te su koordinatori često usamljeni u svojoj ulozi unutar organizacije.

„Smatramo vaše iskustvo direktnog rada s volonterima izuzetno važnim i zato vas pozivamo da se pridružite Mreži koordinatora volonterskih programa kako bismo razmjenjivali informacije, pružali si podršku i pomoć te zajedno radili na jačanju volonterstva u Hrvatskoj“, poručuju iz udruge DKolektiv, nositelja projekta.

Upitnik će poslužiti za stvaranje baze kontakata koordinatora volonterskih programa koji su zainteresirani za pristupanje Mreži.

Projekt Radius V traje od listopada 2020. do listopada 2023. godine, a usmjeren je na kreiranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva kroz uspostavljanje jedinstvene metodologije za sustavno i kontinuirano istraživanje stanja i trendova te mjerenje utjecaja volontiranja na društveno-ekonomski razvoj u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, a partneri na projektu su Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga „MI“ – Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Ukupna vrijednost projekta je 3.568.878,67 eura i u potpunosti je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Europski socijalni fond