U sklopu programa Riječkog lokalnog partnerstva tijekom 2008. godine uređena je šetnica (trim staza) i vježbalište na Velom vrhu na Drenovi, u prelijepoj borovoj šumi. Volonterskim radom mještana Drenove, koje je vodila želja za održavanjem okoliša i podizanjem kvalitete života, stvoren je mali rekreacijski centar nedaleko naseljenog mjesta.

Cilj projekta bilo je estetski i funkcionalno urediti dio Velog vrha, kako bi se lokalno stanovništvo moglo lakše baviti sportom i rekreacijom, i tako učiniti nešto za podizanje kvalitete svog života. Uvođenjem reda u prostor, postavljanjem sprava za vježbanje na za to uređenom mjestu nastoji se unaprijediti kvaliteta boravka stanovnika na tom području i stimulirati građane da ga što više i češće posjećuju.

U projekt uređenja uložena su 352 volonterska sata, koja su odradili članovi Vijeća Mjesnog odbora Drenova, Sportskog penjačkog kluba “RiRockClimbing” te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenova.

Stanovnici Drenove prepoznali su kvalitetan projekt, budući da Veli vrh nije samo šetnica, već i mjesto gdje se ciljano dolazi vježbati. Mještani Drenove pohvalili su projekt te istaknuli kako žele nastavak uređenja Velog vrha i stvaranje novih sadržaja (biciklistička staza, prostor za odmaranje starijih ljudi, dječji park u šumi).

Do Velog vrha (435m) može se doći laganim usponom od streljane ili drenovske crkve Gospe Karmelske. Na Velom vrhu nalazi se kapelica, sagrađena početkom 2. svjetskog rata i obnovljena prije par godina. S Velog vrha pruža se jedinstveni pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, otoke Krk i Cres, Učku, grad Grobnik. Šetnica i trim staza nalaze se lijevo uz cestu, 200 metara prije kapelice.