U Centru tehničke kulture Rijeka uručena su priznanja i nagrade polaznicima radionica za darovite učenike – korisnicima projekta „Budi++“, za osvojena mjesta na državnim i europskim natjecanjima u 2019. godini.

Uručene nagrade polaznicima radionica projekta „Budi++“ za darovite učenike (2)

U ime Grada Rijeke zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović pozdravio je sve prisutne te čestitao nagrađenima

„U Centru tehničke kulture Rijeka stvorili smo poticajnu okolinu za jačanje digitalne pismenosti i uključenosti svih naših građanki i građana, a našim programima kroz cijelu godinu pokrivamo sve dobne skupine. Tako je nedavno osamdeset i pet umirovljenika u Gradu Rijeci dobilo svoje diplome, dok će danas daroviti učenici i polaznici projekta „Budi++“, naprednih radionica programiranja, dobiti zaslužene pohvalnice i nagrade CTK-a Rijeka kao znak pažnje za rezultate koje su osvojili na državnim i europskim natjecanjima. Kroz godine Centar kroz mentorstvo djeci pruža podršku i poticaj za daljnji razvoj“, istaknula je direktorica CTK-a Rijeka Olivera Stanić.

Polaznici Centra redovito postižu odlične rezultate na brojnim natjecanjima – od Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici, LOGO lige, Croatian Makers Lige sve do državnog natjecanja iz informatike. Osim što se natječu i postižu odlične rezultate, kroz volonterske aktivnosti u Code klubu bave se vršnjačkim učenjem te promicanjem važnosti tehničkih znanja i vještina u današnjem društvu. U projekt je na godišnjoj razini uključeno 400 djece i mladih.

Uručene nagrade polaznicima radionica projekta „Budi++“ za darovite učenike (4)

Nagrade darovitim učenicima uručili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.

Centar tehničke kulture Rijeka je neprofitna nevladina organizacija koja već 26 godina djeluje na poticanju i promicanju tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece, mladih, djelatnika i ostalog građanstva na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture. Godišnje se u prosjeku 15 projekata financiranih iz različitih izvora u koje se kroz programe neformalnog obrazovanja uključuje 2.500 polaznika.