Riječani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu uz Gibonnija kojemu se na pozornici pridružio gost iznenađenja Damir Urban koji je zajedno sa splitskim glazbenikom otpjevao pjesme „Iskra“ i „Budi moja voda“.

Kiša nije spriječila one željne provoda da najluđu noć u godini provedu na Korzu na središnjem gradskom dočeku 2024. godine. Nakon Grooversa koji su podignuli atmosferu na pozornicu na Korzu nastupio je Gibonni, glavna glazbena zvijezda noći.

Gradonačelnik Marko Filipović sa zamjenicima i predsjednicom Gradskog vijeća nazdravio je na pozornici i Riječanima poželio sve najbolje u novoj godini.  Nakon Gibonnija zabava u središtu Rijeke nastavila se uz glazbu DJ-a Voljena Korića.

Rijeka se pridružila mnogim drugim velikim gradovima i koji na dočeku nisu imali vatromet.

Nekoliko sati iza ponoći rođena je prva riječka beba u 2024. godini. Maja Manojlović iz Kraljevice rodila je dječaka Igora, teškog 3.370 grama i dugog 50 centimetara. Igoru i njegovim roditeljima gradonačelnik Rijeke Marko Filipović uputio je čestitke, cvijeće i srebrnjak sv. Vida, a čestitke je uz cvijeće uputila i Uprava KBC-a Rijeka.