U poslovno-stambenom kompleksu Zagrad otvoreni su novi prostori Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „Helena Smokrović“.

Nadomak obilježavanju trećeg desetljeća uspješnog poslovanja, Ustanova za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „Helena Smokrović“, preselila je u nove moderno opremljene prostore na adresi Prolaz Marije Krucifikse Kozulić 2. Na prostoru čitave jedne etaže s površinom od gotovo 1200 m2 smješteno je 14 moderno opremljenih soba sa sanitarnim čvorovima, veliki dnevni boravak, kuhinja te uredski i tehnički prostori dok se u središnjem dijelu nalaze recepcija s čekaonicom i liječnička ordinacija.

Otvorenju novih prostora u Zagradu prisustovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš

Otvorenju novih prostora u Zagradu prisustovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš

U prisustvu brojnih uzvanika, poslovnih partnera i prijatelja, među kojima je bio i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš, nove prostore predstavile su vlasnice Eva i Maša Smokrović i to upravo na rođendan njihove majke Helene Smokrović koja je prije gotovo tri desetljeća osnovala ustanovu. Osnovna djelatnost ustanove je pružanje usluga zdravstvene njege i rehabilitacije te stacionarno zbrinjavanje bolesnika kojima je potrebna pojačana zdravstvena njega i rehabilitacija, s ciljem vraćanja izgubljenih funkcija i što bržeg povratka u redovno životno okruženje.

Dugi niz godina ustanova je djelovala u Strossmayerovoj ulici. Razvoj usluga i sve veći broj pacijenata utjecali su na odluku o preseljenju u nove i veće prostore koji će omogućiti daljnji razvoj ustanove i povećanje kvalitete usluga implementacijom novih trendova u zdravstvenoj skrbi. Pored redovnih aktivnosti, u sklopu ustanove provodi se i program edukacije u vidu kliničkih vježbi za medicinske sestre i fizioterapeute te praktični dio stručnog osposobljavanja njegovateljica.

Važan korak u poslovnom razvoju ustanove oplemenjen je i dvjema humanitarnim aktivnostima – ustupanjem pet bolničkih ležajeva Odjelu neurologije Kliničkog bolničkog centra Rijeka i aktivnim sudjelovanjem u prikupljanju sredstava za liječenje male Mile Rončević u kojem su sudjelovali i poslovni partneri ustanove odričući se honorara za usluge.

Skip to content