Od četvrtka, 2. svibnja TD Rijeka plus uvodi naplatu parkiranja u Ulici Franje Čandeka (pored pekare Arena) i u Krešimirovoj ulici (ispred Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo).

Parkirališta spadaju u 2A. zonu naplate, a cijena je 0,80 eur po satu. Naplata se vrši radnim danom od 7-21 sati, te subotom od 7-14 sati.

Parkiralište u Krešimirovoj ulici imat će  sedam parkirališnih mjesta. Navedeno parkiralište uvršteno je u zonu 2A. iz razloga što u toj zoni nema mogućnosti parkiranja od strane pretplatnika. Naime, u konkretnom slučaju radi se o parkiralištu sa svega sedam parkirnih mjesta, koje se nalazi na atraktivnoj poziciji. S obzirom na navedeno, poželjna je što veća izmjena korisnika na navedenom parkiralištu, što se upravo i osigurava uvrštavanjem parkirališta u zonu 2A.

Nadalje, zbog manjka parkirališnih mjesta, a samim time i velike potražnje za istima, u zonu 2A. zoni dodano je novo javno parkiralište u ulici Franje Čandeka kod kućnog broja 46. Naime, ranijom izgradnjom poslovne zgrade na adresi Ulica Franje Čandeka kbr. 44 – 46 izgradilo se i popratno parkiralište za vozila. U istoj zgradi smješten je veliki broj poslovnih subjekata, šalteri i uredi FINE, trgovina motornih vozila i opreme, servis vozila i ostale uslužne djelatnosti koje generiraju potrebu za parkiranjem. U neposrednoj blizini također se nalaze i pekara, knjižnica, osnovna škola i stambene zgrade. Parkiralište do sada nije imalo označena parkirna mjesta te će se obilježavanjem parkirnih mjesta i uređenjem parkirnog prostora povećati stupanj sigurnosti pješaka, kao i drugih sudionika u prometu u Ulici Franje Čandeka kod kućnog broja 46.

Satna parkirna karta za navedenu lokaciju može se kupiti korištenjem usluge M – PARKING (slanjem poruke sa registarskom oznakom vozila na broj 708616, bmove aplikacijom, te kupnjom parkirne karte na svim kioscima Tiska ili iNovina. Karta kupljena na kiosku ne mora se ostavljati u vozilu. Karta se može kupiti i putem webshopa Rijeka city card.