Premijera predstave Koreo lab održat će se 3. travnja u HKD-u na Sušaku, a istog dana kreće program trodnevnih plesnih radionica za djecu od 8 do 12 godina, za populaciju 50+ te radionice suvremenog plesa za pasionirane plesačice i plesače.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve, uz rok prijave do 31. 3., kao i ulaz na predstavu za kojeg je potrebno podignuti propusnice na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Predstavu „Koreo lab“, čije će se izvedbe moći pogledati 3., 4. i 5. travnja s početkom u 20 sati, karakterizira podijeljenost u pet koreografskih minijatura pet različitih autori. Koreografi tih kraćih, desetominutnih priča su Vitalij Klok, Michele Pastorini, Ricardo Campos Freire, Hélias Tur Dorvault i Maria del Mar Hernandez uz sudjelovanje Baletnog ansambla. Ravnateljica Baleta Maša Kolar izrazila je zadovoljstvo što je ansambl iskazao potrebu za dodatnim kreativnim stvaralaštvom koreografskog tipa, navodeći da je jednosatna predstava u završnim pripremama.

Nastavak suradnje HNK Ivana pl. Zajca i Grada Rijeke realizira se u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, pri čemu će članovi Baleta podijeliti svoje umijeće sa zainteresiranim građanima i upoznati ih s plesnom umjetnosti. Jadran Mandekić iz Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, ujedno i voditelj spomenutog projekta, naveo je kako je povezanost kulture i zdravlja važna za Rijeku, te pozvao građane da se prijave za sudjelovanje.

Veliki interes koji je iskazan za radionicu 50+ popunio je predviđene kapacitete, a voditeljica te radionice Oksana Brandiboura Kožul podijelila je svoje ugodno iznenađenje brojem starijih ljudi koji imaju dovoljno snage i energije za aktivno provođenje slobodnog vremena. Mjesta ostale dvije radionice još ima, a one će se odvijati pod vodstvom Vitalija Kloka, koji će podučavati mlađu osnovnoškolsku djecu te Michelea Pastorinija, Ricarda Camposa Freire, Héliasa Tur Dorvaulta i Marie del Mar Hernandez koji će suvremene plesne tehnike prezentirati osobama koji nisu plesni početnici.

Radionice će se odvijati u prostorima HKD-a na Sušaku od 3. do 5. travnja, u sljedećim terminima: Plesna radionica za djecu od 8 do 12 godina od 14 do 15 sati, radionica suvremenog plesa za pasionirane plesačice i plesače od 15.30 do 16.30 satu te plesna radionica za starije od 50 godina od 17 do 18 sati.

Prijave za radionice vrše se na e-mail adresu razvojpublike@hnk-zajc.hr do subote, 31. ožujka.