Sutra, 13. veljače, počevši od 6 sati policijski službenici PU Primorsko-goranske poduzimat će mjere i radnje radi izmještanja avionske bombe veće razorne moći, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu bivše tvornice u Izviđačkoj ulici u Rijeci.

S obzirom na to da je bomba pronađena u blizini stambenih i drugih infrastrukturnih objekata iz PU Primorsko-goranske poručuju kako će se iz sigurnosnih razloga provest potpuna evakuacija svih građana u ulicama i kućnim brojevima kako slijedi:

Creska ulica, kućni brojevi 14 i 14/1, Izviđačka ulica, kućni brojevi 6, 8 i 11, Labinska ulica, kućni brojevi 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića, kućni brojevi 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1.

Mole se građani da se pridržavaju uputa policije te da od 7 do najkasnije 8 sati ujutro napuste svoje domove, uz preporuku da prije toga spuste rolete, ali da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena.

Očekuje se da bi se građani u svoje domove mogli vratiti od 11 sati.

Nadalje, u ulicama ili dijelovima ulica:  Pulska, Portić, Istarska, Liburnijska, Podkoludricu, Pionirska, Creska, Silva Milenića Lovre, Marina Jakominića, Labinska, Lošinjska, Lovranska, Vere Bratonje , Izviđačka, Bujska, Braće Cetina, Ante Pilepića, Milutina Bataje, Bože Vidasa, Ivana Zavidića, Mirka Jengića, Milana Udovića, Petra Jurčića, Ivana Lenca, Braće Fućak, Obitelji Sušanj, Avelina Turka, Ivana Ćikovića Belog, Slavka Tomašića, Braće Baćić, Ludvetov Breg, Marije Grbac i Diračje –  građani se mogu nalaziti u svojim domovima, ali se preporučuje da ne budu izvan stambenih prostora i u blizini ostakljenih površina.

Isto tako, i građanima koji se nalaze dalje od mjesta pronalaska avionske bombe, a ne žive ili rade u prethodno navedenim ulicama savjetuje se da ne izlaze izvan svojih domova, odnosno da se ne zadržavaju na otvorenom prostoru.

TD Energo također će 13. veljače 2020. godine, u vremenu od 07:00 do 10:00 sati obustaviti isporuku plina iz sigurnosnih razloga u objektima na sljedećim adresama:

  • Izviđačka kbr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 (OŠ Kantrida) i 11
  • Pionirska kbr. 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44  i 46,
  • Labinska kbr. 35, 37, 43 i 45

Trasa kretanja opasnog tereta do mjesta uništenja je sljedeća:

Izviđačka ulica- Labinska – Liburnijska – Istraska – Ljubljanka – Kvarnerska – rotor Matulji – raskrižje Uho – A-8 – A-7 – Vrata Jadrana – čvor Diračje – izlaz čvor Rujevevica – rotor kod Inter spara – ŽC 5215 – čvor Hosti – čvor Štefani – raskrižje Halubjan – raskrižje Pogled – ŽC 5017 (Petrolejska cesta) – Garići – Saršoni – Skvažići – Benčani – Sv. Jurja – Grohovski put – ulica Braće Fućak – Pašac – DC-3 – Svilno – Buzdohanj – Čavle – A-6 – Kikovica – Piramida – Kamenjak.

Upozoravaju se građani da se ne zadržavaju na trasi kretanja te da poštuju upute policijskih službenika na osiguranju sve do prolaska opasnog tereta.

Također, upozoravaju se građani da se tijekom sutrašnjeg dana ne zadržavaju na području Kamenjaka gdje će biti provedena neutralizacija avionske bombe.

U provedbu navedenih mjera i radnji uz policiju su, radi poduzimanja svih potrebnih mjera iz svoje nadležnosti uključene i sve nadležne službe Grada  Rijeke,  Primorsko-goranske županije, civilne zaštite, vatrogasaca, hitne pomoći  i crvenog križa.

Mole se građani da prate i poštuju upute policijskih službenika, kao i djelatnika drugih nadležnih službi.

O svim važnim informacijama građani će biti obaviješteni putem Županijskog centra 112 i medija.