U utorak, 29. rujna 2020. godine, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/I. kat, bit će održan prijem za veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Alana Bowmana, koji u Rijeku dolazi povodom primopredaje broda izgrađenog u Brodogradilištu 3. maj za kanadskog naručitelja.

Izjave za medije predviđene su po završetku prijema, u 11.15 sati ispred Salona Grada Rijeke.

Istoga dana, u 12.00 sati, u Brodogradilištu 3. maj, bit će upriličena primopredaja 36,5 milijuna dolara vrijednog broda, „Algoma Intrepid“ kanadskom brodovlasniku Algoma Central Corporation.
„Algoma Intrepid“ drugi je brod koji je „3. maj“ izgradio i isporučio Kanađanima. Prvi, pod nazivom „Algoma Innovator“ već plovi Velikim jezerima.
Riječ je o brodovima blizancima, dizajniranima i građenima za plovidbu Velikim jezerima. Oba su nosivosti 24.900 tona, dugi su 198 i široki 23,77 metara.

Sam odlazak ovog samoiskrcavajućeg broda za prijevoz rasutih tereta iz riječkog brodogradilišta planiran je u prvom tjednu listopada, odakle najprije ide na ukrcaj tereta i potom preko Atlantika do kanala Saint Lawrence.

Nj.E. Alan Bowman imenovan je veleposlanikom za Hrvatsku u listopadu 2019. godine. U prvom posjetu Rijeci i Primorsko – goranskoj županiji bio je u veljači ove godine, na svečanom otvorenju Rijeke – Europske prijestolnice kulture, a krajem veljače bio je gost na Međunarodnom riječkom Karnevalu i Humanitarnom karnevalskom balu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar