Servis ‘Earth Cam’ odabrao je svjetskih TOP 10 kamera i među panorame Sydneya, Toronta, Venecije i brojnih drugih vizualno atraktivnih lokacija uvrstio Web kameru portala rijeka.hr koja gleda na Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca.

Rijeka je među svjetskih TOP 10 Live Cam lokacija dospjela zahvaljujući atraktivnoj slici, vrhunskoj kvaliteti i originalnom sadržaju koji prikazuje sliku u realnom vremenu.
Hrvatska je još jednom u svjetskom vrhu, a ovaj puta tomu može zahvaliti našem partneru Live Cam Croatia i kameri koja gleda na riječko Kazalište.

Ovo je sedma pojedinačna nagrada za Live Cam Croatia sustav kamera čime je projekt ušao među najnagrađivanije web projekte u Hrvatskoj, a Rijeka je samostalno osvojila čak dva globalna priznanja za najljepše snimane lokacije (prva je bila Jadranski trg).

Podsjećamo, Grad Rijeka već godinama putem web kamera promiče ljepote našeg grada. Potvrda tome je velika posjećenost korisnika iz cijelog svijeta atrakcijama koje pokazuju riječke web kamere.

Riječka turistička zajednica prepoznala je ovakav potencijal pa je ovo priznanje samo kruna novog ugovora koji je uključivao i zamjenu sustava te postavljanje nove produkcijske tehnologije.