U sklopu ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run održavala se humanitarna akcija „Trčim i pomažem“, a prikupljena sredstva bila su namijenjena programu Moje mjesto pod suncem koji se bavi radom s djecom u riziku od siromaštva i njihovim obiteljima.

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za volontere ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije kojima su za sudjelovanje uručene zahvalnice, a gradonačelnik Marko Filipović uručio je Ani Karakaš, predstavnici programa Moje mjesto pod suncem donaciju u iznosu od 6.448,00 eura koja je prikupljena prodajom festivalskih majica. Program Moje mjesto pod suncem provodi Udruga CeKaDe, a ovom se akcijom i Festival sporta i rekreacije pridružio njihovoj nacionalnoj kampanji u skretanju pozornosti na potrebe onih, koji su u društvu često marginalizirani.

Dodjela zahvalnica volonterima Festivala sporta i rekreacije Homo si teć

Gradonačelnik Filipović uručio je Ani Karakaš vrijednu donaciju za program Moje mjesto pod suncem

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je Moje mjesto pod suncem hvalevrijedan program koji pomaže onim najpotrebitijim članovima našeg društva te kako vjeruje da će ova donacija kojoj su pridonijeli brojni građani doprinijeti kvalitetnom nastavku programa. Zahvalio je svim građanima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj aktivnosti Festivala sporta i rekreacije koji je s godinama postao riječki brend, a posebnu zahvalu uputio je volonterima, njih stotinjak koji su doprinijeli uspješnosti realizacije ove sportske manifestacije. „Velika hvala svim volonterima koji su sudjelovali, vaš trud, rad i zalaganje bili su važan dio ove manifestacije. Vaš nesebičan angažman, energija i uloženo vrijeme su za svaku pohvalu i vjerujem da će se mnogi od vas odazvati volonterskom pozivu i iduće godine“, rekao je Filipović.

Dodjela zahvalnica volonterima Festivala sporta i rekreacije Homo si teć

Volonteri ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije – Homo si teć

Volonteri su i tijekom ovogodišnje manifestacije imali važnu ulogu prilikom odvijanja čak devet utrka – velike utrke građana Homo si teć, na dm mićem trku, Memorijalu Milke Milinković, na utrci osoba s invaliditetom kao i na natjecateljskim utrkama, odnosno polumaratonu, štafeti, Desetki i Erste Petici.

Ana Karakaš se zahvalila na donaciji istaknuvši kako i rad Udruge CeKaDe počiva na volonterskom angažmanu bez kojeg ni provedba programa Moje mjesto pod suncem ne bi bila moguća. „Ovom velikodušnom donacijom kao i podrškom koja je ukazana našem programu imamo mogućnosti da djeca lošijeg socioekonomskog statusa koja žive u riziku od siromaštva, siromaštvu ili socijalnoj isključenosti ostvare svoje potencijale temeljem svojih sposobnosti, potencijala i talenata, a ne okolnostima u kojima su se zatekli“, rekla je Karakaš i zahvalila organizatorima i svim građanima koji su kupnjom festivalske majice podržali ovaj projekt.

Zahvalu volonterima na njihovom angažmanu uputili su i predsjednik AK Ri Maraton Zoran Medved, voditelj Odsjeka za sport i tehničku kulturu Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Renato Kostović kao i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac koja je istaknula kako se ovom dugogodišnjom sportskom manifestacijom šalje poruka o važnosti bavljenja sportom. Također je objasnila kako već godinama surađuju s udrugom CeKaDe na način da korisnicima Mojeg mjesta pod suncem omogućuju  da besplatno treniraju neku sportsku aktivnost po svom izboru u nekom od riječkih sportskih klubova.