U subotu i nedjelju, 13. i 14. veljače, oba dana u 11.30 i u 16.00 sati, organiziraju se vođene ture izložbom nogometnih memorabilija „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“.

Radi se o izložbi koja je u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture do 15. ožujka 2021.g. postavljena u Exportu na Delti.

S obzirom na važeće mjere za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti na vodstvu je ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave na e-mail adresu voditelja tura Mišela Budimilića budimilicmisel@gmail.com.

Izložba „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ predstavlja predmete vezane uz nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija strastvenih navijača Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića. Izloženi su dresovi, zastavice, medalje, pehari, lopte i ostale memorabilije, a sve je popraćeno tekstovima, izvornim fotografijama i novinskim člancima te audio-vizualnim snimkama i projekcijama pojedinih utakmica, navijačke atmosfere i pjesama.

Izložbu „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ moguće je razgledati u radno vrijeme Exporta: četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 sati te subotom i nedjeljom između 11.00 i 20.00 sati.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu je 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi KN Armada, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

U prodaji je i katalog izložbe po cijeni od 10 kuna.

Dodajmo, u Exportu na Delti ujedno se i dalje, po trajno sniženim cijenama i uz posebne pogodnosti, u prodaji nalaze suveniri Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, čije se cijene kreću od 12,00 kn do 45,00 kn. U ponudi su: kišobrani, blokovi, kemijske olovke, platnene torbe, muške i ženske T-shirt majice, zaštitne maske za lice, veliki i mali rokovnici, šalice, privjesci, plastične boce te EPK zvonca – jedinstveni suvenir s velikog, svečanog otvorenja EPK godine, koje je održano u riječkoj luci 1. veljače 2020.g.