Članovi Izvršnog odbora koji su vodili projekt zajedničkog obilježavanja 25. godišnjice Vojno redarstvene operacije “Oluja” i projekta pod nazivom “Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995. -2020.”, Željko Selci, Robert Barešić i Perica Prpić uručili su gradonačelniku u ime Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Zahvalnicu na podršci i pomoći.

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ okupila je branitelje s područja Primorsko-goranske županije u projekt pod nazivom „Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995-2020.“, kako bi se zajednički i dostojanstveno obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. godišnjica Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ (VRO Oluja), 5. kolovoza 2020. godine. Organizacijom jedinstvenom manifestacijom zajedništva hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s područja Primorsko-goranske županije i svih žitelja županije, uz potporu gradova i općina s područja županije široj javnosti pokazano je kako se promiču vrijednosti Domovinskog rata i svih njegovih sudionika.

Grad je podržao ovaj projekt od samih početaka. Ipak, epidemiološka situacija i mjere vezane uz pandemiju korone utjecale su na program koji nije u cijelosti realiziran.

Grad Rijeka je uvijek bio uz branitelje pa je bilo potpuno normalno prihvatiti pokroviteljstvo ove velike obljetnice. Namjera je bila pomoći financijski i logistički, ali su se stvari zbog Korone odvijale nekim drugim smjerom. Ipak održan je velik dio programa; snimljena je pjesma i napravljen spot kojisu predstavljeni javnosti. Na Korzu je u kolovozu održana izložba fotografija „25.godina poslije“- ratnici Hrvatskog primorja i Gorskog kotara u Domovinskom ratu“ koja je prikazala ratni put postrojbi iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije u VRO Oluja. Održan je i mimohod Korzom i polaganje vijenaca na Mostu na Dan pobjede.
Gradonačelnik Obersnel je zahvalio Organizacijskom odboru na trudu kojeg su dali oko cijele organizacije. Branitelji i njihove udruge su uvijek mogli računati na našu pomoć a tako će i biti ubuduće, rekao je gradonačelnik.

Članovi Izvršnog odbora koji su vodili projekt, Željko Selci, Robert Barešić i Perica Prpić uručili su Grad Rijeci Zahvalnicu na pomoći koja im je pružena, a zahvale su uputili i gradonačelnikovim suradnicama iz Protokola. Uz zahvalnicu, gradonačelnik je za uspomenu, dobio i majicu Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“.