Na generalnoj skupštini Mreže udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe (NALAS), koja se 11. i 12. travnja održava u Skoplju u Republici Sjevernoj Makedoniji, Grad Rijeku i Udrugu gradova u RH predstavlja zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

U sklopu Generalne skupštine, održava se i konferencija „Gradovi – pokretači gospodarstva. Vizija 2030“. Zamjenik gradonačelnika Filipović sudjeluje u panelu „Pametni gradovi. Digitalizacija za lokalni gospodarski razvoj“.

Naime, Udruga gradova je petu godinu zaredom organizator međunarodne konferencije „Smart Cities“, čiji je cilj ukazati na konkretna rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

Prateći trendove kojima je cilj poboljšanje kvalitete života svih građana, Grad Rijeka je u studenom 2018. godine donio „Strateški plan Rijeka Pametan grad za razdoblje 2019.-2020. godine. Plan sadrži i listu 13 projekata realno ostvarivih u narednom dvogodišnjem razdoblju, s time da će se popis dodatno usklađivati s mogućnostima proračuna Grada Rijeke i raspoloživim europskim sredstvima.

Skip to content