Na malom štandu na Korzu pored Gradske uprave započela je dvodnevna humanitarna akcija Kuglice dobrih želja.

Građani će tijekom akcije moći donirati 20 kuna u kućici postavljenoj na Korzu (ispred centralnog bora na Korzu). Zauzvrat će dobiti kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Ovogodišnja humanitarna akcija ima dvije namjene, a sredstva će se prikupljati za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Pored bora je danas bio kamion javne vatrogasne postrojbe s košarom kako bi se građanima koji to žele omogućilo da objese kuglicu na više grane bora.

Akciji se pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je kupio dvije kuglice, donirajući za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Kuglice je objesio visoko, a koje je želje unutra upisao, nije htio reći, samo je dodao kako su obje vezane uz ovaj humanitarni projekt.
Akcija će se odvijati i u četvrtak 29. prosinca, pa će kamion JVP, ako to vremenske prilike dozvole, dežurati od 10 do 12 te od 17 do 20 sati, za one koji kuglicu žele objesiti visoko..

Inicijatori ovogodišnje akcije Kuglice dobrih želja jesu Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci i brojni studenti volonteri s različitih fakulteta u suradnji s Gradom Rijeka.

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević.