Na Trgu 128. brigade HV-a postavljen je Homo si teć – Rijeka Run prodajni štand na kojem će se sve do posljednjeg dana festivala sporta i rekreacije, 28. travnja, moći kupiti službena festivalska majica.

Njihovom se prodajom ove godine skupljaju sredstva za „Moje mjesto pod suncem“, program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece u riziku od siromaštva koji vodi udruga CeKaDe.

Udruga kontinuirano radi s preko 60 riječke djece u riziku od siromaštva i marginalizacije u dobi od 6 do 18 godina, kao i njihovim roditeljima. Djeci pružaju trajnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te im se omogućava sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne. Organiziraju se različite aktivnosti i događanja prema interesima, mogućnostima i željama djece, što je prilika za druženje u kojima se razvijaju odnosi povjerenja, razumijevanja i uvažavanja.

Štand su posjetile zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić te su se prigodnom kupnjom i one uključile u promociju festivala.

Zamjenica Sandra Krpan istaknula je kako je Homo si teć tijekom godina postao i riječki zaštitni brend, manifestacija koja promovira važnost bavljenja sportom i koja svake godine privuče veliki broj sudionika, te kako vjeruje da će isto biti i ove godine. „Nadamo se lijepom vremenu i ne sumnjam da će i ove godine, kao i svake do sada odaziv građana biti velik. Treba istaknuti i humanitarni karakter ove manifestacije, ove godine sredstva su namijenjena programu „Moje mjesto pod suncem“. Pozivam ovim putem sve građane da se kupnjom majice uključe u ovu akciju, da podrže projekt i rad udruge CeKaDe koja ga provodi. Učinimo dobro djelo i trčimo svi zajedno“, poručila je zamjenica Krpan.

Županijska pročelnica Sonja Šišić također je pozvala građane da kupnjom majica sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. „Homo si teć, tradicionalna je manifestacija koja je već odavno prešla granice našeg grada i županije tako da i ove godine vjerujem da će biti puno sudionika i iz cijele Hrvatske i inozemstva. Prilika je to da se družimo i zabavimo, sportski natječemo, ali pritom učinimo i dobro djelo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, pozvala je pročelnica Šišić.

Prodajni štand festivala sporta i rekreacije na Korzu otvoren je svakim radnim danom od 10 do 18 sati te subotom od 10 do 13 sati. Cijena majice je 7 eura, od čega 2 eura idu za Moje mjesto pod suncem.

Više informacija o cjelokupnoj manifestaciji potražite na www.rijeka.run.