U Domu mladih u Rijeci započela je prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“.

Akcija se provodi od 1998. godine, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilna ponašanja u prometu.

Akcija je započela sudjelovanjem učenika prvog razreda riječke Osnovne škole „Brajda“, koje su tim povodom pozdravili Goran Gračanin, ravnatelj Doma mladih, Josip Šarlija, voditelj programa  i Jure Jurković, policijski službenik Službe prometne policije ove Policijske uprave, naglasivši važnost prometne edukacije i sigurnog sudjelovanja u prometu.

Započela akcija Prvi koraci u prometu

Josip Šarlija, Jure Jurković i Goran Gračanin

Program se realizira u obliku jednodnevne nastave koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu te ima preventivni karakter, a u realizaciji sudjeluju djelatnici Doma mladih u suradnji s djelatnicima prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske. Učenici se educiraju o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza kada nema semafora, sa semaforom, kada promet regulira prometni policajac te vježbaju vožnju i kretanje biciklom u prometu.

Spomenuta akcija dobro je prihvaćena od učenika, njihovih učitelja i roditelja.

(foto i tekst: PU primorsko-goranska)