U utorak 2. listopada 2018.g., u Dječjem domu  „Tić“ Rijeka započinje novi, 24. po redu, ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima.

Program će se održavati u periodu od 2. do 30.10.2018.g., kroz pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, Beli Kamik 11.

Za djecu sudionika paralelno će se odvijati kreativne radionice, kako bi se roditeljima olakšalo prisustvovanje programu, a svima će biti ponuđena mogućnost uključivanja u individualno psihološko savjetovanja ukoliko postoji potreba. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Dom „Tić” organizira različite programe potpore roditeljima. „Škola za razvedene roditelje“ je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007,g., dva puta godišnje, te je do sada održano ukupno 23 ciklusa.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti te im pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom. Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

  • o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
  • utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
  • prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
  • razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
  • upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
  • upoznavanje s važnošću oba roditelja za razvoj djeteta te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.

Skip to content