Turistička zajednica grada Rijeke nastavlja s odličnim programom “Rijeka Outdoor” i to programom nordijskog hodanja i pješačenja, u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo.

Ova aktivnost obilježit će naredne nedjelje koje će ponuditi različite i atraktivne staze te njima spajati riječku povijest i sadašnjost te plavo i zeleno, a sve s ciljem promocije zdravog načina života i kretanja u prirodi kao ultimativne aktivnosti s najvećim porastom sudionika u svijetu.

Sve započinje u nedjelju 5. svibnja, s početkom u 9:00 sati, okupljanjem na Drenovi (Cvetkov trg) otkud će sudionici, nakon vježbi zagrijavanja, krenuti na pohod itekako atraktivnom trasom “Staza bunkera” na potezu: Drenova (Cvetkov trg) – šumski put – Pulac – Katarina – šumski put – Veli vrh – Drenova. Srednje je to teška staza dužine 9 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2,45 h. I protekle godine ova je staza oduševila sudionike jer spaja doista sjajne lokacije u zaleđu Rijeke.

Kao i uvijek, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Drenovi, a program je namijenjen osobama svih starosnih dobi, sukladno osobnim afinitetima i mogućnostima.

Rijeka tako nastavlja svoje pozicioniranje kao jedno od najvećih središta nordijskog hodanja i pješačenja na ovim prostorima, a program „Rijeka Outdoor“ ujedno je i jedan od vodećih ovog tipa u zemlji.