U subotu, 9. lipnja, održano je završno druženje osoba starije životne dobi u Prihvatilištu za beskućnike Oaza, prije ljetne stanke.

Od ožujka, u sklopu programa „Volonteri 50+“ projekta „Rijeka – Zdravi grad”, skupina građanki treće životne dobi svake prve subote u mjesecu pripremala je tople obroka za korisnike Prihvatilišta za beskućnike „Oaza“.

Aktivnosti se provode u suradnji s Udrugom za beskućnike i socijalno ugrožene građane “Oaza”, a nastavit će se u listopadu ove godine.

Volontiranje u Prihvatilištu za beskućnike „Oaza“ jedna je u nizu planiranih akcija u sklopu programa „Volonteri 50+“, a uključuje pripremu toplih obroka za korisnike, zajednički ručak i druženje te prikupljanje donacija. Pomno osmišljene tople obroke tijekom godine pripremale su volonterke starije životne dobi, a za ovu prigodu u znak zahvalnosti korisnici prihvatilišta pozvali su volonterke na druženje i ručak koji su sami pripremili. Druženju se priključio predsjednik Udruge Oaza Dejan Travica te voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić. Tijekom druženja volonterke su dogovorile nove donacije te nastavak aktivnosti u listopadu.

Aktivnost „Volonteri 50+“ pokrenuta je u okviru projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i njegovog prioriteta „Zdravo starenje“. Poticanje volonterstva kod osoba starije životne dobi jedan je od ciljeva u okviru prioriteta, a prilikom planiranja aktivnosti „Volonteri 50+“ naglasak je stavljen na društvenu angažiranost, razmjenu iskustava, dobročinstvo i međugeneracijsku suradnju.