Vijeće MO Pehlin održalo je proslavu Dana mjesnog odbora. Mjesni odbor  svoj dan slavi 4. listopada na dan zaštitnika župe Sv. Franje Asiškog. Tako je ove godine proslava trajala  od 29. rujna  do 9. listopada 2020. godine.

U utorak, 29. rujna  u jutarnjim satima u Domu kulture Pehlin održano je mjerenje tlaka i šećera u krvi, te informiranje zainteresiranih građana o bolesti Covid-19. U srijedu, 30. rujna u suradnji sa Policijskom upravom Primorsko-goranskom, Odjelom prevencije održano je edukativno predavanje na temu „Osobe starije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“. Tijekom predavanja građani su upoznati  s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara i razbojništva.

Svečana sveta misa održana je na dan zaštitnika župe Sv. Franje Asiškog, dok je Svečana sjednica Vijeća MO Pehlin održana u ponedjeljak,  5.  listopada s početkom u 17 sati. Nakon sjednice prisutni su poslušali čakavsku poeziju Ivana Rudanovića te nastavili druženje u dvorištu Doma. Tijekom cijelog tjedna u popodnevnim satima održani su turniri u stolnom tenisu i pikadu.

Cjelokupni program održao se uz poštivanje svih mjera i preporuka HZJZ, a vezanih uz pandemiju Covid-19.