Vijeće MO Pehlin bogatim je programom obilježilo proslavu dana mjesnog odbora. Mjesni odbor Pehlin svoj dan slavi 4. listopada na dan zaštitnika župe Sv. Franje Asiškog. Tako je ove godine proslava trajala u tjednu od 1. do 5. listopada.

Dani MO Pehlin započeli su u  utorak, 1. listopada otvorenjem  izložbe slika gospođe Aveline Lučić. Njena prva samostalna izložba slika izazvala je veliko zanimanje publike koja je kroz sve dane obilježavanja dana MO mogla razgledati istu. U Domu kulture u srijedu u 17 sati održano je predavanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Rijeke, dok je u četvrtak u jutarnjim satima održano mjerenje tlaka i šećera u krvi u organizaciju Gradskog društva  Crvenog križa.

Četvrtak, 4. listopada na dan Sv. Franje , u 16 sati započela je kreativna radionica na kojoj su sudionice ukrašavale platnene torbe salvetnom tehnikom. Svoje kreativne radove dobile su na poklon ,te su izrazile zadovoljstvo i želju da se organizira još sličnih radionica. Svečana sveta misa održana je u 18 sati u Crkvi Sv. Franje Asiškog nakon koje je u crkvenom dvorištu organizirano druženje građana.

Proslava Dana MO završila je u subotu kada su u Domu kulture Pehlin organizirani sportski turniri. Sve je započelo već u jutarnjim satima igranjem tombole, nastavljeno turnirima u pikadu, šahu i kartama, da bi završilo Svečanom sjednicom Vijeća MO Pehlin. Svečana sjednica VMO Pehlin započela je u 17 sati. Na njoj su dodijeljene nagrade pobjednicima u sportskim turnirima i  nagrade u okviru akcije „Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor na području Pehlina u 2019. godini.“  Nakon podjele zahvalnica i priznanja održana je čakavska večer Ivana Rudanovića „Tu pul nas“. Proslava je nastavljena zakuskom i druženjem građana.

Skip to content