U Sisku je u ponedjeljak održana završna konferencija projekta Europe Goes Local, jednog od najvećih europskih projekata u području rada s mladima, u kojem je Grad Rijeka aktivno sudjelovao

Ovom konferencijom započeta je dugoročna suradnja s ciljem poboljšanja kvalitete rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika u tom području.

Konferencija „Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu“ Agencije za mobilnost i programe Europske unije održana je u okviru drugog nacionalnog ciklusa projekta Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level.

Završna konferencija najvećeg europskog projekta Europe Goes Local Na konferenciji bogatog programa pročelnica Odjela za odgoj i školstvo, Sanda Sušanj, bila je jedna od panelistica okruglog stola Rad s mladima na lokalnoj razini.

Pročelnica je navela da je u provođenju aktivnosti pružena dodatna podrška organizacijama civilnog društva u lokalnom radu s mladima, i još bitnije obaviješteni su sve zainteresirane dionike o važnosti priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima kao dijela lokalne politike prema mladima.

Svoje iskustvo u pripremi i provedbi EGL projekta te konačni rezultat projekta kao i brojne benefite prezentirala je prisutnima pozvavši ih da se prijave na nadolazeći poziv projekta Europe Goes Local.

Umrežavanje, osnaživanje i sinergija između jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i nacionalnih udruga/ agencija/ ureda u dijeljenju primjera dobre prakse, stvara dodanu vrijednost ovom projektu!

Svoja iskustvu u projektu Europe Goes Local ispričali su i Suzana Racan Stern, pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, opću upravu i gospodarstvo iz Općine Medulin, , Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade Upravnog odjel za društvene djelatnosti iz Grada Pazina i Hrvoje Kovač, član nacionalne delegacije projekta Europe Goes Local iz Grada Lepoglave.

Zaključno, o tome što Europa nudi u kontekstu lokalnog rada s mladima otkrio je dr. sc. Marko Kovačić, član nacionalne delegacije projekta Europe Goes Local iz Instituta za društvena istraživanja, nakon čega je uslijedio drugi okrugli stol, „Dovodimo EU(ropu) na lokalnu razinu“ s Markom Bokom iz odnosa s javnošću Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Mariem Žuličekom, savjetnikom Udruge gradova u RH i izvršnom direktoricom Udruge IKS iz Petrinje, Tamarom Jovičić.