OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u HNK Ivana pl. Zajca 16. lipnja u 19 sati predstavlja još jednu tematsku završnu produkciju Pogled s vrha prstiju “Ispričaj nam priču”.

Preko 160 učenika škole, od predškolskog do 4. (završnog) razreda plesne škole, iz 10 odjela klasičnog baleta i 8 odjela suvremenog plesa te 6 odjela predškolskog plesnog obrazovanja izvesti će kroz ples najdraže prizore iz poznatih romana te dječjih priča i bajki. Pored učenika škole nastupaju gosti s Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane te učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića koji u sklopu projekta „Bez granica“ – inkluzivnih plesnih radionica nastupaju s učenicima OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Produkcija Ispricaj nam pricuKoreografi plesnih brojeva su učitelji plesnih predmeta škole u suradnji s učenicima. Tradicionalnom godišnjom plesnom produkcijom na kazališnim daskama zaključujemo na najljepši mogući način školsku godine koji ujedno učenicima daje doživljaj “pravog” plesnog nastupa u kazalištu pred kazališnom publikom te ih tako odgaja, a neke i usmjerava prema profesionalnom plesnom putu.

OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica nastupima otvorenim za publiku promovira baletnu i plesnu umjetnost, rad škole te njezinu prepoznatljivost i vidljivost u zajednici. Plesne predstave nisu namijenjene samo učenicima i roditeljima već i široj kazališnoj publici.

Ulaznice se mogu nabaviti na portalu www.mojekarte.hr.