Zbog epidemiološke situacije vezane uz pandemiju korone, 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke bit će elektronička i održat će se 29. listopada 2020.

Istoga dana, u Vijećnici Grada Rijeke održavat će se rasprave predstavnika klubova vijećnika Gradskog vijeća o točkama dnevnog reda, a prisustvovanje će biti omogućeno i predstavnicima medija.

Također, rasprave će se prenositi putem web stranice Grada Rijeke.

Na isti je način već održana i sjednica Gradskog vijeća u travnju ove godine, također zbog poštivanja epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju COVID-19.

Kako bi se održala potrebna distanca među prisutnima, raspravama će prisustvovati po jedan predstavnik svakog kluba članova Gradskog vijeća, a članovi Vijeća koji nemaju klub prisustvovat će prema međusobnom dogovoru odnosno svi ukoliko ne postignu dogovor.
Također, raspravama će prisustvovati i predstavnici predlagatelja točaka.

Za vrijeme rasprave po pojedinoj točki dnevnog reda u prostoru istodobno može biti prisutan po jedan član istog kluba i nije nužno da se uvijek radi o istoj osobi. Točnije, za vrijeme rasprave može se izmijeniti i više članova istog kluba.

Na elektroničkoj sjednici Gradskog vijeća glasovanje vijećnika održat će se elektroničkim putem tj. putem e-maila po točkama dnevnog reda. Za točke dnevnog reda vijećnici će glasati elektronskim putem (e-mailom) zaključno do 16.00 sati 29. listopada 2020.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke
Andrej Poropat